Keukenspecialist IXINA, leider op de Belgische markt met een jaaromzet van 105 miljoen euro en meer dan 18.000 verkochte keukens in 2013, blijft maar verder uitbreiden. Vandaag opent de 50ste IXINA-winkel zijn deuren in Geel. Uiteraard is ook dit verkooppunt uitgerust met IXINA’s revolutionaire winkelconcept: klanten kunnen er hun nieuwe keuken in 3D beleven. Een primeur in België.

Onze expansie zit op kruissnelheid
Benoît Vrielinck, Algemeen Directeur IXINA Belgium: « We zitten momenteel op kruissnelheid wat betreft onze uitbreiding in Vlaanderen. In 2012 zijn we stilaan van start gegaan met onze expansie en sinds vorig jaar openen we aan een hoog tempo nieuwe verkooppunten. 2014 is nog maar net begonnen of we hebben er al 3 nieuwe IXINA-winkels bij. Momenteel telt het IXINA-netwerk 50 verkooppunten waarvan 25 in Vlaanderen, 22 in Wallonië en 3 in Brussel. En daar blijft het niet bij. We blijven verder uitbreiden, vooral in Vlaanderen, en zullen dit jaar nog 2 winkels openen in Lier en Sint-Niklaas. Het is onze doelstelling om van 2014 tot en met
2016 in totaal 12 nieuwe verkooppunten in Vlaanderen te openen. Ons sterk winkelconcept met onze kwalitatieve producten en professionele service spreken aan, en dit niet alleen bij de consumenten, maar ook bij potentiële franchisenemers. »

Een 50ste verkooppunt in Geel
Het is franchisenemer Yves Verlinden die de eer heeft om de 50ste vestiging van IXINA in België te openen. De winkel is maar liefst 700 m² groot en biedt plaats aan 22 keukens, opgedeeld in leefruimtes zodat de klant zich optimaal kan inleven. Yves Verlinden: “Hoewel ik in het verleden steeds actief ben geweest als zelfstandig consultant in de financiële sector, had ik nood aan een nieuwe uitdaging. Het sterke concept van IXINA sprak me aan. Na een
intensieve stage van ongeveer een jaar bij IXINA’s pilootwinkel in Drogenbos, was ik klaar om een eigen winkel op te starten. Samen met mijn team van 4 medewerkers, waarvan 2 binnenhuisarchitecten, staan we klaar om de klanten te ontvangen.”

Het succesrecept van IXINA
Het succesrecept van IXINA schuilt in het franchiseconcept. In elk IXINA-verkooppunt staat een gedreven en ervaren zelfstandige franchisenemer die werkt volgens de IXINA-filosofie maar zijn team op zijn eigen manier aanstuurt. Elk IXINA-verkooppunt zorgt gemiddeld voor 5 rechtstreekse en 5 onrechtstreekse jobs. Afgelopen zomer ontving IXINA van de Belgische Franchise Federatie de titel van het beste en meest innovatieve franchisenetwerk en dit voor zijn nieuwe, exclusieve winkelconcept.